forma-1

2018.09.06. 11:29

A Mercedesnél mindenki hiányolja Laudát

Toto Wolff, a világbajnoki címvédő Forma-1-es Mercedes csapatfőnöke szerint az istálló minden egyes tagjának hiányzik az augusztus elején tüdőátültetésen átesett, háromszoros vb-győztes Niki Lauda, aki tanácsadóként dolgozik a stuttgartiaknál.

WOLFF Toto (aut), Team Principal & CEO Mercedes AMG F1 Petronas GP, LAUDA Niki (aut), Non-executive Chairman of Mercedes AMG F1 Petronas GP, portrait during 2018 Formula 1 championship at Melbourne, Australian Grand Prix, from March 22 To 25 - Photo DPPI

Fotó: DPPI

„Niki mindannyiunknak hiányzik, mindenekelőtt emberileg, nekem pedig elsősorban útitársként és barátként” – nyilatkozta a 46 éves Wolff a Die Welt című napilap csütörtöki számában, és hozzátette, gyors gyógyulást kíván Laudának, mert minél előbb szeretné viszontlátni a csapatnál.

Wolff azt is elmondta, hogy tartja a kapcsolatot Laudával, akinek ugyanakkor nyugalomra van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje korábbi egészségi állapotát.

„Minden versenyt megnéz, én pedig igyekszem a lehetőségek szerint az összes fontos történésről tájékoztatni” – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke.

Lauda – aki 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben nyert Forma-1-es vb-címet – súlyos tüdőbetegségben szenvedett, s a szervátültetés elengedhetetlenné vált ahhoz, hogy életben maradjon. A 69 éves legendás pilóta állapota a beavatkozást követően kritikus volt, de néhány nappal a műtét után az orvosai már arról számoltak be, hogy egyre jobban érzi magát, ezért bíznak a felépülésében.

Borítókép: Toto Wolff és Niki Lauda

AFP / DPPI / DPPI Media

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!