vívó-vb

2018.07.22. 12:58

A negyeddöntőig jutottak a magyar vívók Vuhsziban

A negyeddöntőig szépen menetelt, ott viszont vereséget szenvedett a magyar válogatott három alapembere a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban: Szász-Kovács Emese és Szatmári András hatodik, Szilágyi Áron hetedik lett.

Vuhszi, 2018. július 22. Kun Anna (j) és az olasz Maria Navarria a vívó világbajnokság női párbajtőr versenyében a kínai Vuhsziben 2018. július 22-én. (MTI/EPA/Aleksandar Plavevski)

Vasárnap a női párbajtőrözők és a férfi kardozók egyéni versenyének 64-es tábláján zajlottak a küzdelmek, ahova a három kiemelt magyar selejtező nélkül került fel.

A Rio de Janeiróban olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese svéd és francia ellenfelét biztosan győzte le, a román Maria Udreánál egy tussal bizonyult jobbnak, a negyeddöntőben viszont ugyancsak eggyel kikapott a svájci Laura Staehlitől.

A kardban címvédő Szatmári András kazah, japán és olasz vívón keresztül jutott el a legjobb nyolcig, ahol az orosz Kamil Ibragimov állított meg. A Londonban és Rióban is olimpiai aranyérmes Szilágyi Áron török, román és francia kardozót vert meg az első három fordulóban, az amerikai Eli Dershwitztől viszont vereséget szenvedett.

Budai Dorina a 28., Kun Anna a 64., a főtábláról lemaradt Szabó Réka pedig a 75. helyen végzett, míg Gémesi Csanád 32., a „selejtezőben ragadt” Decsi Tamás 66. lett.

Borítókép: MTI/EPA/Aleksandar Plavevski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!