övé a teniszkupa

2018.06.09. 17:34

Halep nyerte a Roland Garrost

A világelső román Simona Halep nyerte a 117. francia teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben 3:6, 6:4, 6:1-re legyőzte Sloane Stephenst.

Romania's Simona Halep kisses her trophy, after winning the women's singles final match against Sloane Stephens of the US, on day fourteen of The Roland Garros 2018 French Open tennis tournament in Paris on June 9, 2018. / AFP PHOTO / Thomas SAMSON

A fináléban a 25 éves amerikai nyugodott meg hamarabb, és stabil alapütésekkel 41 perc alatt begyűjtötte az első szettet. A folytatásban a floridai játékos 2:0-ra vezetett, de ekkor 26 esztendős ellenfele rákapcsolt, 4:2-re fordított, majd szűk másfél óra elteltével kiegyenlített. Az utolsó felvonásban Stephens egyre többet rontott, Halep pedig frissebben mozogva 4:0-ra elhúzott, és onnantól már nem engedte ki a kezéből a meccset.

A fordulatos találkozó 2 óra 3 percig tartott.

Halep pályafutása első Grand Slam-trófeáját szerezte meg, a korábbi egyetlen román női GS-bajnok egyesben éppen menedzsere, Virginia Ruzici volt, aki 1978-ban ugyancsak a Suzanne Lenglen Kupát szerezte meg.

Borítókép: AFP PHOTO / Thomas SAMSON

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!