korrupt síp

2018.05.16. 11:47

Örökre eltiltották a vb-re kijelölt bírót

A szaúdi szövetség (SAFF) örökre eltiltotta a labdarúgástól Fahad al-Mirdaszi játékvezetőt, aki a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokság egyik kijelölt bírója volt.

(FILES) In this file photo taken on October 18, 2016 Saudi referee Fahad al-Mirdasi gestures during the Asian Champions League football return match between Qatar's El-Jaish and UAE's Al-Ain at the Abdullah Bin Khalifa Stadium in Doha. The Saudi Football Federation have banned referee Fahad al-Mirdasi for life over bribery and urged FIFA to remove him from the pool of referees for the 2018 World Cup in Russia. Mirdasi was suspended for offering to take a bribe to influence the outcome of a match, the federation's disciplinary and ethics committee said late on May 15, 2018. The 32-year-old is one of Saudi Arabia's most prominent referees, having earned a FIFA badge in 2011 and officiating at the Rio de Janeiro Olympics in 2016 and the Confederations Cup in Russia in 2017. / AFP PHOTO / KARIM JAAFAR

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Karim Jaafar

Al-Mirdaszi bevallotta, hogy a szaúdi Király Kupa döntője előtt az al-Ittihad egyik illetékesének felajánlotta telefonüzenetben, hogy amennyiben pénzt kap, ítéleteivel segíteni fogja az együttest – áll a szaúdi szövetség közleményében.

A klubvezető az esetet azonnal jelentette az SAFF-nek, amely kezdeményezte a 32 éves játékvezető örökös eltiltását, egyben jelezte a nemzetközi szövetségnek (FIFA), hogy töröljék őt a világbajnokságon közreműködő bírók listájáról.

A 2011 óta FIFA-játékvezetőként tevékenykedő Al-Mirdaszi – aki közreműködött a tavalyi Konföderációs Kupán és a 2016-os riói olimpián – jelenleg rendőrségi őrizetben van, a hatóság bizonyítékként lefoglalta a telefonját és több SIM-kártyát is.

A szaúdi kupa döntőjét végül az aznap beugró angol Mark Clattenburg vezette – aki a SAFF bírói bizottságának a vezetője -, és az al-Ittihad hosszabbításban legyőzte az al-Faiszalj együttesét.

Borítókép: AFP PHOTO / Karim Jaafar

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!