Tokió 2020

2017.12.22. 12:12

Újabb költségcsökkentést jelentettek be

A 2020-as tokiói olimpia szervezői továbbra is azon dolgoznak, hogy minél alacsonyabbra faragják a játékok költségvetését, a pénteki új verzió szerint újabb 300 millió dollárt sikerült megtakarítaniuk.

A japán szervezők csaknem két éve kezdték meg radikális mértékben faragni a költségeket, miután egy 2016 januárjában megjelent tanulmány arra hívta fel a figyelmet, hogy a pályázati munkában ígértek négyszeresébe kerül majd a rendezés.

A pénteken közzétett adatok alapján 12,6 milliárd dollárból bonyolítják le az eseményt, ez 1,4 milliárddal kevesebb az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. Idén előbb nyárra sikerült egy nagy előrelépést tenni, amikor 1,1 milliárdos megtakarítást jelentettek be, a mostani pedig újabb 300 milliós mínuszt jelent.

Nakamura Hidemasa, a szervezőbizottság pénzügyi vezetője pénteken elmondta, hogy a terv nem változik, jövőre újabb jelentős megtakarításokra készülnek, hogy csökkentsék az adófizetők terheit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!