a neheze most jön

2017.10.09. 16:58

Löw: csak nekünk van veszítenivalónk

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint hiba lenne, ha a jövő évi világbajnokságot illetően a sikeres selejtezősorozatot tekintenék mércének.

„Hiba lenne, ha ezt tekintenénk mércének. Valóban jól sikerült, de egy világbajnokság azért más szint” – mondta a selejtezőről Löw, miután a vb-címvédő együttes pontveszteség nélkül, 43-4-es gólkülönbséggel végzett az európai C csoport élén. A németek Észak-Írországot, Csehországot, Norvégiát, Azerbajdzsánt és San Marinót utasították maguk mögé, a vb-n azonban minden bizonnyal erősebb ellenfelekkel mérkőznek majd meg.

„Az igazi munka csak akkor kezdődik, amikor a kvalifikáció befejeződött”

– hangsúlyozta Löw, akinek a csapata a tervek szerint novemberben Anglia és – valószínűleg – Franciaország, márciusban pedig Spanyolország és Brazília válogatottjával játszik felkészülési találkozót.

„Az alap jó” – mondta a német kapitány, majd kritikusan hozzátette: amikor azonban új felállásban léptek pályára, érződött a játékosokon az összeszokatlanság. A német válogatottban a tíz selejtezőmérkőzésen 37 futballista kapott szerepet.

„Nem mindig volt megfelelő a tempónk, és kisebb technikai hibákat is elkövettünk. Fiatalabb játékosok esetében azonban ez egy természetes fejlődési szakasz része” – említette Löw. Elárulta: amikor a földön kell tartaniuk a labdát, akadnak problémáik, így ezen sokat kell még dolgozniuk.

„Néhány hónap múlva szeretnénk valami igazán nagy dolgot véghezvinni, de a címvédés roppant nehéz feladatnak ígérkezik”

– utalt a német edző a kitűzött célokra. Vb-címét legutóbb Brazília védte meg 1962-ben.

„Csak nekünk van veszítenivalónk, mindenki más csak nyerhet” – utalt az oroszországi tornára Löw.

Az 57 éves szakvezető a 2006-os vb után vette át a német válogatott irányítását. Azóta öt nagy világversenyen – két vb-n és három Eb-n – szerepelt csapatával, amelyet minden alkalommal legalább a négy közé vezetett, a 2014-es vb-t pedig megnyerte.

A jövő évi, oroszországi világbajnokságot június 14. és július 15. között rendezik meg 32 válogatott részvételével. A mezőnyből már csak 17 hely kiadó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!