nincs megállás

2017.07.21. 19:02

Norvég szakaszsiker a Tour de France-on

Edvald Boasson Hagen nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 19., pénteki szakaszát, amelyen összetettben a címvédő Chris Froome megőrizte vezető pozícióját.

Az Embrun és Salon-de-Provence közötti 222,5 kilométeres etap elején egy húszfős szökevénycsoport lépett el, s mivel nem volt benne az összetettben elől álló versenyző, a mezőny elengedte. A cél előtt 17 kilométerrel kettészakadt boly jól gazdálkodott jelentős előnyével, a győzelmet pedig úgy harcolta ki a Dimension Data norvég versenyzője, hogy egy körforgalmat jól levágva meglépett.

A főmezőny – a végső elsőségre esélyesekkel – közel 12 és fél perces lemaradással ért célba. A sárga trikós Froome változatlan előnnyel vezet. Őt 23 másodperces hátránnyal a francia Romain Bardet, 29 másodperces hátránnyal a kolumbiai Rigoberto Uran követi.

A vasárnapi zárószakasz előtt szombaton a marseille-i 22,5 kilométeres egyéni időfutam vár a mezőnyre. A párizsi befutóig összesen 3540 kilométert teljesítenek a résztvevők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!