Tokió 2020

2017.07.24. 17:08

Három év múlva kezdődik a következő nyári olimpia

Napra pontosan három év múlva, 2020. július 24-én kezdődik a következő, XXXII. nyári olimpia Tokióban.

A szervezők hétfőn koncertekkel és egyéb rendezvényekkel indították el a visszaszámlálást, amelyek célja, hogy fokozzák a közvélemény érdeklődését az ötkarikás játékok iránt. Ebből az alkalomból rajtolt el az északkeleti Aomori prefektúrából az a 15 napos, ezer kilométeres váltóverseny, amelynek során futók és kerékpározók áthaladnak a 2011-es szökőár sújtotta területeken, és augusztus 7-én a fővárosban érnek célba.

Az ünnepi eseménysorozat keretein belül csoportos gimnasztikára, hagyományos táncbemutatóra és az olimpiai szörfverseny helyszínének kipróbálására is sor kerül.

Mivel a tokiói tömegközlekedés jelenleg is zsúfolt, a kormány a hétfői eseményeket kihasználva arra ösztönzi az embereket, hogy lehetőleg otthonról végezzék a munkájukat, különösen a 2020-as olimpia idején. Már több tucat vállalat ígéretet tett, hogy részt vesz a távmunkaprogramban.

Japán másodszor rendezhet nyári olimpiát, hiszen az 1964-es játékoknak ugyancsak Tokió adott otthont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!