A medence szélén

2017.07.19. 15:26

Campagna csalódott magyarokat szeretne látni

Címkék#vízilabda

Az olasz férfi vízilabda-válogatott trénere úgy gondolja, a sportág egyik legmeghatározóbb nemzete a magyar, de a szerbeket tartja a világ legjobbjainak.

Az olimpiai bajnok Alessandro Campagna 2012-ben ezüstig vezette az olasz pólóválogatottat, és most is a lehető legtovább szeretne menetelni a csapattal. Elmondása szerint nehéz helyzetben volt a vb indulása előtt, mivel több meghatározó játékosa is lebetegedett, ez azonban nem befolyásolhatja őket a legjobb eredmény elérésében. A vízilabdát a világ egyik legszórakoztatóbb sportjának tartja, és nem gondolja, hogy a szabályváltoztatások több nézőt vonzanának az arénákba.

Mint mondja, a sportág népszerűsége Magyarországon nem hiába töretlen, erős bajnokságra és megfelelő marketingre van szükség:

„Emellett kérdezném, hogy hány országnak van olyan kiegyensúlyozott és erős bajnoksága, mint a magyarnak? Már ha van egyáltalán. Pedig ennyi az egész: erős bajnokság kell rengeteg országban, megfelelő marketinggel. Amíg ezek a feltételek nem teljesülnek, felesleges a szabályokat bolygatni” – jegyezte meg.

A korábbi magyar szövetségi kapitányokkal, Kemény Dénessel és Benedek Tiborral is jó viszonyt ápol, a jelenlegi kapitánynak, Märcz Tamásnak pedig szép karriert jósol.

A szerb csapatot tartja jelenleg a világ legjobbjának, mert az együttes gerincét alkotó játékosok már fiatal koruk óta együtt játszanak, ahogy nálunk ez a Kásás Tamás-, Kiss Gergő-, Molnár Tamás-féle generációt jellemezte.

A teljes interjút elolvashatja a nemzetisport.hu oldalán.

(Borítókép: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!