A dal örök

2017.07.23. 07:44

Szlovén női kamarakórus nyerte az első Eurovíziós Kórusversenyt

A Carmen Manet szlovén női kamarakórus nyerte az első Eurovíziós Kórusversenyt szombat este Rigában.

A Carmen Manet női kar két szlovén népdalfeldolgozással lépett a színpadra az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által megrendezett nemzetközi kórusversenyen, amelyet élőben közvetített a közmédia M5 csatornája. A zenekar 2011-ben alakult Primoz Kerstanj karnagy vezetésével. Az együttes több versenyen is kiváló eredményt ért el.

Kilenc ország indult az első nemzetközi megméretésen. A korábban már számos nemzetközi díjjal elismert pécsi Bartók Béla Férfikar és a szlovén kórus mellett osztrák, észt, lett, belga, német, dán és walesi kórus produkcióját értékelte a három tagú szakmai zsűri: Elina Garanca lett énekművész, John Rutter angol zeneszerző, karmester és Nicolas Fink svájci kórusvezető.

A versenyző kórusok hatperces, a nemzeti sajátosságukat tükröző produkciókkal léptek színpadra. A Bartók Béla Férfikar egy Kodály-művet, a Karádi nótákat adta elő Lakner Tamás Liszt Ferenc-díjas karnagy, a kórus vezetője vezényletével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!