A szankciók ára

2023.03.05. 13:09

Jól jártak a háborúval, rekordnyereséggel zártak a nagy nemzetközi energiavállalatok (videó)

A nagy nemzetközi energiavállalatok óriásit kaszáltak a szankciókkal, miközben Magyarországnak 4 ezer milliárddal nőtt az energiaszámlája – mondta közösségi oldalára feltöltött videójában Dömötör Csaba,

Dömötör Csaba Facebook oldala

A háború mindenki vállára nagy gazdasági terheket pakol, de azért vannak olyanok, akik nagyon jól járnak ebben az időszakban. Vannak, akik degeszre keresik magukat az energiaár-emelkedéssel. A nyilvános adatok segítségével megnézhető, a nagy nemzetköz energiavállalatok milyen évet zártak tavaly - mondta közösségi oldalára feltöltött videójában Dömötör Csaba. Példaként említette az osztrák OMW-t, amely rekordévet zárt, adózás utáni nyeresége ötmilliárd euró lett, a Shell minden idők legnagyobb nyereségét érte el 40 milliárd dollárral, ez pedig több mint a kétszeres a háború előtti profitjának. A londoni székhelyű BP a cég 114 éves történetének legjobb bevételét érte el, a 28 milliárd dolláros bevétel szintén több mint a kétszere a 2021-es, a háború kitörése előtti évnek.

A politikus úgy véli, a felsorolt adatokól látszik, hogy "végül is jó kis üzlet ez a szankciósdi és az abból származó áremelkedés. Nem nekünk, hanem a mi bőrünkre, mert Magyarország energiaszámlája közben 4 ezer milliárd forinttal nőt. Ezt a cégeknek, a családoknak és a magyar államnak kell fedeznie."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!