Bulvár-celeb

2023.12.01. 15:30

Cristiano Ronaldo átverte rajongóit: egymilliárd dollárra perlik a sztárfocistát (videó)

A vád szerint a labdarugó tisztában volt azzal, hogy olyan közeget céloz meg, amely nem ismeri a kriptovaluta-piac sajátosságait, illetve nem hozta nyilvánosságra a Binance-szal kötött üzlet részleteit sem.

MW

Illusztráció/ Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott csapatkapitánya sajtóértekezleten vesz részt a Lisszabon közelében lévő Oeirasban 2023. szeptember 6-án

Forrás: MTI/EPA/LUSA

Fotó: Rodrigo Antunes

Egymilliárd dollárra bírságolták Cristiano Ronaldót a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének reklámozása miatt – számolt be a CNN amerikai hírcsatorna értesülései alapján a Magyar Nemzet.

A futball-világsztár a vád szerint segítette, reklámozta vagy aktívan részt vett be nem jegyzett értékpapírok értékesítésében a Binance-szal együttműködve, beleértve a saját maga által piacra dobott NFT-k (nem helyettesíthető token, csak digitális formában létező, egyedi dolog, melynek eredetisége igazolható, például valamilyen műtárgy vagy alkotás) értékesítését, amely a befektetőknek jelentős pénzügyi veszteségeket eredményezett. 

Cristiano Ronaldo még 2022 novemberében kezdte meg partnerségét a Binance-szal, a világ legnagyobb kriptotőzsdéjével. Az együttműködés keretein belül olyan egyedi NFT-k értékesítésébe fogtak, melyek egy-egy ikonikus Ronaldo-pillanatot ábrázolnak, digitális szobor formájában – erről a vállalat számolt be a partnerség bejelentését követően.

A perben többek közt azzal vádolják a világsztárt, hogy népszerűségét kihasználva megtévesztően mutatta be a kriptovalutákkal és az NFT-kkel való kereskedelmet a befektetőknek – akik nagy részben a rajongói voltak –, valamint hozzájárult, hogy márkanevét a Binance termékeinek reklámozására használják. 

Ronaldo egyébként épp a minap tett közzé egy Binance-reklámot az X közösségi oldalon.

A Binance-szal készülünk valamire

– írta tömören. 

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!