Maestro

2020.09.23. 17:12

Carey Mulligan játssza a női főszerepet a Bernsteinről szóló filmben

Bradley Cooper amerikai filmsztár Leonard Bernsteinről (1918-1990) szóló új filmjében Carey Mulligan brit színésznő játssza a női főszerepet – közölte a Deadline.com filmes portál.

Carey Mulligan brit színésznő A szüfrazsett (Suffragette) című filmje bemutatóján az 59. Londoni Filmfesztiválon 2015. október 7-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Will Oliver

A legendás karmesterről és zeneszerzőről szóló, Cooper által rendezett film a Maestro címet viseli, ebben a 35 éves Mulligan Bernstein feleségét, Felicia Montealegrét (1922-1978) játssza.

Jamie Bernstein, a zeneszerző lánya három testvére nevében nyilatkozva elmondta, nagyon örülnek a választásnak.

Carey bizonyosan meg tudja formálni Felicia személyiségének humor, elegáns szépség és érzelmi mélység alkotta elegyét

mondta.

Januárban vált ismertté, hogy Cooper a Netflix streamingszolgáltatónál fogja elkészíteni a filmet. A producerek között van Martin Scorsese, Steven Spielberg és Todd Phillips is. A munkálatok megkezdését 2021-re tervezik.

A film Bernstein mozgalmas életének 30 évét mutatja be, elsősorban chilei származású feleségével kötött házasságát.

Cooper a forgatókönyvet Josh Singer Oscar-díjas szerzővel közösen írja.

A színész 2018-ban debütált rendezőként a Csillag születik című szerelmi drámájával.

Az orosz-zsidó bevándorlók gyermekeként született Leonard Bernstein az Egyesült Államokban a 20. század második felének legnépszerűbb karmesterévé és zeneszerzőjévé vált.

Karrierje 1943-ban ívelt fel, amikor 25 évesen helyettesítő karmesterként beugrott a New York-i Filharmonikusok egyik koncertjén.

Világhírnevet elsősorban a West Side Story című 1957-es, később megfilmesített musicallel szerzett.

Borítókép: Carey Mulligan brit színésznő A szüfrazsett (Suffragette) című filmje bemutatóján az 59. Londoni Filmfesztiválon 2015. október 7-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!