vizsgálják az esetet

2019.05.10. 20:08

Lelőttek egy filmrendezőt, miközben dokumentumfilmet forgatott az erőszakról

Mauricio Lezama filmrendezőt ismeretlen fegyveresek lőtték agyon csütörtökön egy út szélén Arauquitában, majd motorjaikkal elhajtottak. Lezama a lövések után a helyszínen életét vesztette, egy másik ember pedig megsebesült.

Lelőttek egy kolumbiai filmrendezőt, miközben dokumentumfilmet forgatott a térséget sújtó erőszak következményeiről az északkelet-kolumbiai Arauquita városában – közölte Guillermo Botero védelmi miniszter pénteken.

Botero Twitter-üzenetben fejezte ki felháborodását a történtek miatt. Mint írta, a rendőrség, a hadsereg és a vádhatóság vizsgálja a gyilkosságot.

Lezama Arauquitában forgatott filmes alkotásával egy női áldozat szemszögéből akarta bemutatni a térséget sújtó erőszakot.

Arauca megyében, ahol Arauquita is található, Kolumbia utolsó gerillahadserege, a baloldali Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) aktív, de jelen vannak a kormánnyal 2016-ban békét kötött Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali gerillaszervezettel szakító fegyveresek, és drogcsempészek is.

Ricardo Arévalo, Arauca kormányzója a FARC szakadárjainak tulajdonította Lezama meggyilkolását, ők besúgónak tarthatták a filmrendezőt.

A Proimagenes Colombia filmművészeti támogató alap, amely kitüntetésben részesítette Lezamát, Twitter-üzenetben elítélte az erőszak minden megnyilvánulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!