segíteni akarnak

2019.03.27. 13:00

Alapítványt hoz létre családja Avicii emlékére

Tim Bergling Alapítvány elsősorban olyan személyek és szervezetek támogatására összpontosít majd, amelyek a mentális betegségek és az öngyilkosság megelőzésének területén tevékenykednek.

Forrás: AFP

Fotó: Kisbenedek Attila

Avicii világhírű svéd DJ családja kedden jelentette be, hogy alapítványt hoz létre a zenész emlékére. A Tim Bergling néven született svéd zenészt a világ legjobb DJ-i között tartottak számon.

Az egy éve öngyilkos lett Avicii családjának közlése szerint a Tim Bergling Alapítvány elsősorban olyan személyek és szervezetek támogatására fog összpontosítani, amelyek a mentális betegségek és az öngyilkosság megelőzésének területén tevékenykednek. Tevékenysége, amely felöleli továbbá a klímaváltozás, a természetvédelem és a veszélyeztetett fajok területeit is, egyaránt kiterjed Svédországra és külföldre.

A Tim Bergling néven született zenész a komoly tradíciókkal rendelkező svéd elektronikus zenei iskola house „tagozatának” legtehetségesebb képviselője volt. Kétszer is jelölték Grammy-díjra, valamint elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját.

A Forbes magazin szerint Avicii a legjobban fizetett DJ-k világranglistáján 2016-ban a 12. helyet foglalta el 4,5 millió dollár bevétellel.

Avicii 2016-ban jelentette be, hogy abbahagyja a turnézást, de stúdióban továbbra is készített zenét.

A 28 éves svéd zenészt 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Az ománi rendőrség akkor azt közölte, hogy nem találtak gyanús körülményt halálával kapcsolatban, a halál okát pedig a család kérésére nem tárják a nyilvánosság elé. Később a család által közzétett nyílt levél azt sugallta, hogy Avicii öngyilkos lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!