botrány

2018.05.19. 21:29

Nemi erőszakkal vádolják Luc Bessont

Egy színésznő pénteken tett feljelentést a francia rendező ellen, akivel már két éve van kapcsolata. Besson mindent tagad.

Feljelentést tett egy párizsi rendőrkapitányságon nemi erőszak miatt Luc Besson francia rendező és producer ellen egy színésznő pénteken, az ügyben megindult az eljárás – közölték szombaton igazságügyi illetékesek.

„Luc Besson határozottan tagadja ezeket a kitalált vádakat. Olyan valakiről van szó, akit ismert, és akivel soha nem viselkedett helytelen módon”

- közölte a rendező ügyvédje, Thierry Marembert.

„Feljelentést tettek a panaszos által nemi erőszaknak minősített eset miatt, amely állítólag péntekre virradó éjszaka történt Párizsban. Eljárás indult az ügyben, a nyomozást a bűnügyi rendőrség folytatja”

- közölte az igazságügyi vezető.

Az ügyet jól ismerő, nevük elhallgatását kérő illetékesek szerint a 27 éves nő pénteken ment be a rendőrkapitányságra, hogy feljelentést tegyen az előző éjjel a párizsi Bristol szállodában történtek miatt.

Meghallgatásakor azt állította, hogy mintegy két éve van intim kapcsolata az 59 éves rendezővel, és úgy érezte, hogy ezt a szakmai kapcsolatuk miatt kell megtennie – mondták az illetékesek. A külföldön tartózkodó rendezőt a nyomozók nem tudták meghallgatni.

A nagy kékség rendezőjét, a Taxi sorozat producerét az egyik legismertebb francia rendezőként és befolyásos üzletemberként tartják számon.

Az EuropaCorp produkciós és forgalmazó cég vezetőjeként Luc Besson 2012-ben hozta létre Párizstól északra a Cité du cinéma filmstúdiót, amelyben a forgatási helyszínek mellett filmművészeti iskola is működik. A 2017-ben forgatott Valerian és az ezer bolygó városa című sci-fi akciófilmjének elmaradt kasszasikere miatt az EuropaCorp is pénzügyi nehézségekkel küszködött.

Besson 17 filmet rendezett és 12 alkalommal jelölték César-díjra, de csak 1998-ban kapta meg a legjobb rendezőnek járó díjat Az ötödik elem című akció-vígjátékért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!