független fődíj

2017.11.28. 12:57

Győzött a Szólíts a neveden (videó)

Címkék#gotham

Luca Guadagnino szicíliai rendező mozija nyerte a fődíjat, Jordan Peele Tűnj el! című horrorja pedig a legtöbb elismerést a Gotham független filmdíjak hétfő esti átadóján New Yorkban.

Luca Guadagnino szicíliai rendező Szólíts a neveden című mozija nyerte a fődíjat, Jordan Peele Tűnj el! című horrorja pedig a legtöbb elismerést a Gotham független filmdíjak hétfő esti átadóján New Yorkban.

Guadagnino filmje, amely a nyolcvanas években játszódik és egy 17 éves olasz kamasz ébredő vonzalmát ábrázolja apja fiatal, magabiztos amerikai asszisztense iránt, a legjobb feltörekvő színésznek járó díjat is meghozta Timothee Chalamet számára.

A Gotham-díjak és a múlt hétvégi, néhány mozira korlátozott vetítések sikere is azt mutatja, hogy a Szólíts a neveden egyike az Oscar-jelölésre legesélyesebb független filmeknek.

Az utóbbi három évben a Holdfény, a Spotlight: Egy nyomozás részletei és a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) is elnyerte a fődíjat a Gotham-díjátadón, mielőtt az Oscar-gálán is diadalmaskodott volna.

A manhattani Cipriani Wall Street rendezvényközpontban tartott hétfői ceremónia másik nagy győztese Jordan Peele színész, humorista nagyjátékfilm-rendezői debütálása, a Tűnj el! című horror volt, amely öt jelöléssel indult neki az estének és végül a legjobb forgatókönyvnek és feltörekvő rendezőnek járó elismerést, valamint a közönségdíjat is elhozta.

A jelentősebb díjak közül Saoirse Ronan nyerte a legjobb színésznőnek járó elismerést Greta Gerwig Lady Bird című filmjében nyújtott alakításáért, míg a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat James Franco kapta Tommy Wiseau-nak, a The Room című 2003-as kultuszfilm készítőjének megformálásáért a The Disaster Artist című moziban.

A Gotham-díjátadót tartják a hollywoodi díjszezon első jelentős eseményének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!