Hírnév

2017.07.12. 11:48

Rendhagyó szereplők Eastwood új filmjében

A hollywoodi filmiparban igencsak szokatlannak számító módon saját magukat fogják alakítani Clint Eastwood új filmjében azok az amerikai fiatalemberek, akik 2015 augusztusában megakadályoztak egy terrortámadást egy Amszterdamból Párizsba tartó vonaton.

Az amerikai légierőnél szolgáló Spencer Stone két barátjával, az oregoni nemzeti gárdánál lévő Alek Skarlatosszal és Anthony Sadler civillel közösen ártalmatlanított egy marokkói férfit a Thalys szuperexpresszen, aki lövöldözni kezdett, és három embert is megsebesített. A három férfit tettükért világszerte hősként ünnepelték, és Franciaországban, valamint hazájukban is magas kitüntetésben részesültek.

Igaz történet egy terroristáról

A három kaliforniai barát The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes (A 15:17-es párizsi vonat: Igaz történet egy terroristáról, egy vonatról és három amerikai hősről) címmel írt könyvet a hőstettről, amelyről annak idején a média is beszámolt.

A Warner Bros. stúdió közleménye szerint a könyv nyomán készülő, The 15:17 to Paris című film munkálatai a héten kezdődnek. A történet a gyermekkoruktól kezdve mutatja be a három férfi életét egészen a terrortámadás megakadályozásának napjáig. A forgatókönyvet Dorothy Blyskal jegyzi, a film producerei között Eastwood, Tim Moore, Kristina Rivera és Jessica Meier neve olvasható.

Valós téma, szokatlan szereposztás

A többszörös Oscar-díjas Eastwood korábban is feldolgozott már a való életből vett hőstetteket. A Sully – Csoda a Hudson folyón című Oscar-jelölt filmje például világszerte 240 millió dolláros bevételt hozott a mozikban. Az Amerikai mesterlövész című, ugyancsak megtörtént eseményeken alapuló munkáját pedig hat Oscarra jelölték és világszerte 547 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. Ezekben a filmekben azonban az Oscar-díjas Tom Hanks és az Oscar-díjra jelölt Bradley Cooper játszották a főszerepeket.

Hollywoodban ugyan megszokott, hogy a feldolgozott történetek valós szereplői is feltűnnek a mozivásznon egy-két sor erejéig, de arra nem nagyon akad példa az amerikai filmgyártás közelmúltbeli történetében, hogy rájuk bízzák a főszerepeket. A három férfinak nincsenek színészi tapasztalatai, habár a vonatos incidenst követően Skarlatos feltűnt a Dancing With the Stars című televíziós műsorban.

A Warner Bros. közleményéből nem derült ki, hogy a rendező és a stúdió miért döntött úgy, hogy Stone-ékkal forgatja le a produkciót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!