Lakberendezés

2010.05.13. 09:59

Hotel Hollywood

Az utóbbi hónapokban sokan izgatottan követték a híres Hollywood-felirat sorsát.

BAMA

A betűk 1923. július 13-a óta állnak a remek kilátást biztosító domboldalon, és 1978-ban egyszer már meg kellett „menteni”: akkor építették újra az Álomgyár megrongálódott szimbólumát rozsdamentes acélból és betonból.

Idén márciusban kerültek ismét veszélybe, a terület tulajdonosa el akarta bontani, hogy a helyükre luxuslakásokat építsenek. Amerikai hírességeknek azonban sikerült határidőre több millió dollárt összegyűjteniük, és a műemlékvédők így megvásárolhatták a területet, megmentve ezzel a feliratot is.

A felmerült problémák miatt azonban egy dán építész is megmentő ötletet eszelt ki: hotellé alakítaná a feliratot, így mindenki jól járhatna. A bayarch tulajdonosa, Christian Bay-Jorgensen azzal a tervvel állt elő, hogy a jelenleg 14 méter magas és 9-12 méter széles betűk helyére dupla ekkora betűket építene, és azokon belül 10 emeleten elférne 308 szoba, éttermek, kilátóterasz, múzeum és minden egyéb, amivel a helyhez illő luxushotelnek rendelkeznie kell. Az ötlet nem rossz, és a látványtervek sem:

Képek a Lakáskultúra galériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!