Lakberendezés

2010.01.23. 07:55

Vérvörös dinoszaurusz a nappaliban

A gyárcsarnokból átalakított magánlakás tökéletesen visszaadja Párizs bohókás művészvilágáról ismert atmoszféráját: Vasarely, picasso és a vérvörös dinoszaurusz jól megférnek egymás mellett a modern loft-lakásban.

BAMA

Az arannyal, kristállyal és brokáttal fémjelzett, díszítésekkel túlzsúfolt neobarokk nehézsége és a letisztult vonalakat, üres tereket kedvelő minimál hűvössége után a legújabb enteriőrtrend a stílusok keveredéséből születő, urbánus hozzáállást hangsúlyozó entellektüel irány. A korábban csak a szegény művészek, éhhalálszélén álló elhivatott festők által lakott gyárcsarnokok manapság a legdrágább lakásokká avanzsálódtak az ingatlanpiacon.

Egy textilgyár gépcsarnokában élni, elég furán hangzik, ám a hatalmas méretű, fényben fürdő terek mégis sokakat vonzanak. A párizsi egykor volt textilgyárban berendezett lakás jó példája e modern irányzatnak. A hatalmas, tagolatlan tér varázsa és a nagyméretű ablakok sokféle izgalmas megoldásra serkentik a lakberendezőt. A végeredmény egy kortárs kavalkád a művészetek pártolása és az intellektus jegyében. A meghagyott vasszerkezet, az üvegfalakkal tagolt tér és a homogén fehér falszín, mint biztos alap ad hátteret a színes bútorok és kiegészítők számára.

A loftban valóságos kortárs múzeumot alakított ki a tulajdonos, hiszen az óriás falfelületek tökéletes helyet biztosítanak a képzőművészeti gyűjteménynek. Az urbánus és entellektüel hatást az üveg és fém bútorok, kiegészítők adják, amelyek jól passzolnak a gyárlakás jelleghez, mindezek kemény, rideg hangulatátt azonban puha textilekkel, - bolyhos szőnyeg, vászonkanapé - tompították. Az így kialakított stíluskeveredés egy izgalmas, élhető, modern enteriőrt hozott létre.

- A párizsi loft a Lakáskultúra képgalériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!