Lakberendezés

2009.03.03. 12:42

Varnusz Xavér békeszigete

Akik ismerik Varnusz Xavér orgonaművészt, azok tudják, akik nem ismerik, legföljebb csak sejtik, hogy kényes ízlésű különc. A nyaralójában jártunk.

BAMA

A cím után érdeklődve valamilyen nagyvonalú építményt kerestünk az egyszerű falusi házak között, mert azt gondoltuk, csakis ilyenben lakhat egy híres művészember. Ám a megadott címen, a kovácsoltvas kapu mögött nem láttunk mást, mint az itt honos növényekkel buján benőtt, zöldellő kertet, benne néhány dúslombú tujával, a háttérben szinte az egész környéket uraló, meglett korú tölgyfával.

Ház negyven négyzetméteren

De hol a ház? – néztünk kérdőn egymásra a fotós kollegával. Beljebb kerülve a kertbe, egyszer csak ott volt a szemünk előtt. Semmi gigantománia, semmi hivalkodás. Inkább az ellenkezője: ház alig negyven négyzetméteren.
Az üvegfalú és üvegtetejű előtér egyik felében pezsgőkádfürdő áll, a másik, csempével burkolt részt pedig sajátos hangulatú festmény és egy vörös bársony kárpitozású, békebeli karosszék uralja.

Tévé, rádió nincs


Mi lehet az ajtó mögötti, mintegy harminc négyzetméteren? Ezen osztozik a háló, a nappali, a konyha és a fürdő? – tűnődtem. A hagyományos lakásbeosztáshoz szokott, földhöz ragadt fantáziámmal elképzelni sem tudtam azt, ami elém tárult. Mintha egy luxus szálloda luxus lakosztályába érkezne a látogató. Egyetlen térben a háló, a nappali, a dolgozó- és a pihenőszoba. Kényelmesen, színesen, dúsan, kellemesen, elegánsan berendezve. A konyhát csak egyetlen, méretre készült, zárt szekrény jelzi, benne a mini hűtővel és a mikrohullámú sütővel. A szekrény oldalán, mintegy mellékesen, a DVD képernyője, tévének, rádiónak nyoma sincs. A tér középpontjában a gyakorlóorgona és egy zongora.

A teljes cikk itt

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!