Komolyzenei tehetségkutató

2021.12.01. 20:00

Kialakult a Virtuózok V4+ nemzetközi mezőnye

Kialakult a Virtuózok V4+ televíziós nemzetközi verseny mezőnye. A második adásból az is kiderült, melyik négy ifjú tehetség képviselheti Magyarországot a klasszikus zenei tehetségkutatón.

„Meglepően sok magyar tehetség próbált bekerülni a Virtuózok versenysorozat nemzetközi változatába, miközben egy klasszikus zenésznek nagy kihívás ilyen fiatalon ezen a szinten megmérettetni” – mondta Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, a nemzetközi zsűri tagja az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

A műsort 2021-ben másodszor rendezik meg a visegrádi együttműködésben résztvevő országokkal, Magyarország mellett Csehországgal, Lengyelországgal és Szlovákiával, és idén Horvátország is csatlakozott a Virtuózokhoz.

A Virtuózok V4+ mezőnyében Oláh Vilmos, Mészáros Jázon, Kádár Viktória és Braun Áron képviselheti Magyarországot.

Miklósa Erika kitért arra, hogy a tehetségek felfedezésénél is nagyobb felelősség számukra az utánkövetés, vagyis miként tudják a későbbiekben figyelni és támogatni az ifjú zenészek fejlődését.

„Nagy dolog, hogy a virtuózok idén mintegy hetvenmillió embernek mutathatják meg a televízión keresztül tudásukat. Szlovákiában, Csehországban már hónapokkal ezelőtt személyesen tapasztaltam, mennyire várják ott is ezt a megmérettetést”.

Az operaénekes örömét fejezte ki, hogy a Virtuózok ügye mögé állt a szuperzsűriben helyet foglaló világhírű tenor, Plácido Domingo is, hiszen személye óriási vonzóerőt jelent a tehetségeknek.

A Virtuózok pénteken esténként látható a Duna Televízión.

Borítókép: Thomas Gottschalk német műsorvezető, showman, Stjepan Hauser horvát csellista, a zsűri tagja, Plácido Domingo operaénekes, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és Peller Mariann, a produkció alapítója és producere (b-j) a Virtuózok V4+ Horvátország című produkció 2021-es évadáról tartott sajtótájékoztatón a közmédia óbudai székházában 2021. július 22-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!