Kultúra

2017.04.22. 07:27

Azt beszélik – Kisigmánd

Címkék#Kisigmánd

Hírek a településről.

N. T.

Ismét lesz focicsapat

Kisigmándon néhány éve megszűnt a labdarúgó-szakosztály, azonban a fiatalok kezdeményezésére, valamint az önkormányzat támogatásával elképzelhető, hogy ősszel újra pályára léphetnek a megyei harmadosztályban a labdarúgók.

Megfelelő a közbiztonság

A településen saját polgárőrség és rendőrőrs sem működik, azonban a lakosok elmondása szerint megfelelő a településen a közbiztonság. Az önkormányzat a Nagyigmándi Polgárőr Egyesületet minden évben támogatja, így a polgárőrök működési területe Kisigmándra is kiterjed, emellett sűrű a rendőri jelenlét is.

Új helyre költözne a rendelő

Jelenleg a hivatalban működik az orvosi rendelő, ezt váltaná ki az az Egészségház, melyet az önkormányzat pályázati forrásból valósítana meg a református templommal szemközti üres területen. A 206 négyzetméteres épületben helyet kapna a háziorvos és a körzeti védőnő is.

Térfigyelő kamerák a biztonságért

A településen jól működő térfigyelő rendszer működik, melyet az önkormányzat önerőből valósított meg korábban. Idén újabb kamerákkal bővül a rendszer, és ha elkészül a teljes hálózat, összesen 26 kamerával figyelik a településen áthaladó forgalmat és Kisigmánd közterületeit. A rendszer célja a közbiztonság védelme.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!