Kultúra

2016.08.21. 19:01

Pozsonyban tüntették ki a Komáromi Jókai Színház művészét

A szlovákiai magyarság hat kiemelkedő személyisége kapott magas magyar állami kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából, az Áder János köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket Cimbalmosné Molnár Éva, Magyarország pozsonyi nagykövete adta át az érintetteknek szombaton a diplomáciai képviselten megtartott ünnepség keretében.

MTI

Petrécs Anna színész, a Komáromi Jókai Színház örökös tagja, valamint Komzsík Attila matematikus, egyetemi oktató, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának volt dékánja egyaránt a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Hecht Anna karnagy, pedagógus és Hrubík Béla, a Csemadok volt elnöke, Ipolynyék község polgármestere a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapták.

Újváry László lévai pedagógus és Németh Szilvia levéltáros, a Pozsonyi Egyetemi Könyvtár munkatársa pedig a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!