Kultúra

2016.04.16. 06:41

Versek, grafikák és dallamok

Címkék#Tata

A Fellner Jakab Kulturális Egyesület költészet napi megemlékezést szervezett a Kristály Hotelben csütörtökön. Több művészeti ág és művész adott itt randevút egymásnak, és az elhangzott versek, történetek alapján nem is túlzó a randevú szó használata.

Sz. A.

 Balassi Bálint kapcsán például annak szerelmeiről is mesélt a számos verset elszavaló, előadó, Radnóti-díjas Hodossy Ildikó. A találkozón nyitották meg Szentessy László grafikusművész versillusztráció kiállítását is. Mint kiderült, az idén kerek évfordulót ünnepelhet a tatai grafikusművész, ugyanis 1966-ban vett részt először kiállításon.
Hodossy Ildikó Shakespeare, Balassi Bálint, József Attila, Petőfi Sándor és Juhász Ferenc versekkel érkezett, míg Szentessy László történeteket osztott meg a képek kapcsán, de emellett zenei kíséret is emelte az esemény fényét.

Dr. Boleráczki Margit elnök köszöntötte a jelenlévőket és köszönte meg a művészek közreműködését a találkozón, amely után még mintegy másfél hónapig lesznek láthatóak a versillusztrációk a hotel falain. Mint elhangzott, a szállóvendégek is értékelik, hogy rendszeresen időközönként újabb és újabb művészeti alkotásokkal ismerkedhetnek meg tatai tartózkodásuk alatt.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!