Kultúra

2014.12.19. 14:15

Komáromban felépítik a berlini falat jövő tavasszal

Kelet-, és Nyugat-Mediawave, különböző programokkal, útlevéllel. Senki sem tudhatja, melyik oldalra "engedik be", s hogy ott mi vár rá ott a komáromi Monostori-erődben április 28-május 22. között.

kemma.hu

Január 10-ig lehet filmekkel nevezni a 25. évfordulóját ünneplő Mediawave Együttlétre. A 2015-ös program kiemelt témája a falak lesz. Folytatódik a tavaly sikerrel útnak indított online filmfesztivál is.

A közelmúlt történelmének egyik legemblematikusabb falbontása, a berlini fal ledöntése szolgáltatott jó apropót a kérdés feltévésére, miért is épültek a múltban, és épülnek a mai napig is szomszédokat, népeket, kultúrákat elválasztó, fizikai vagy szellemi állapotú falak.

A kérdést a Mediawave kiemelt témaként jeleníti meg a filmes programban, a Fényírók Fesztiválján, de fogja keresni - építeni és bontani - más művészeti produkciók, közösségi akciók és performance-k formájában is a 25. Mediawave Film és Zenei Együttléten. Jövőre tényleg szét lesz választva a komáromi Monostori erőd Dunai bástyájának udvara, azaz lesz Kelet- és Nyugat-Mediawave, más hangulatú programmal, és nem lehet majd előre tudni, melyik lesz keleten vagy nyugaton. A határt csak útlevéllel lehet átlépni, és már a belépésnél dönteni kell, ki milyen útlevelet vásárol belépő gyanánt.

A 25. Mediawave Film és Zenei Együttlétet 2015. április 28. és május 2. között rendezik Komáromban, a Monostori erődben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!