Kultúra

2013.11.30. 19:14

Zenés áhítat a templomban

Ádventfői zenés ökumenikus áhítatra várják az érdeklődőket a tatai református templomba december 1-jén vasárnap 15 órára.

tata.hu

 A koncerten Tata hat kórusának egyesített énekkara lép fel. A mintegy 100 énekest, karnagyaik vezetik majd. Közreműködik az Egressy Kórus Robozné, Schönfeld Zsuzsanna, Molnár Péter és Baranyi Gizella karnagyok vezetésével, az Eszterházy Énekegyüttes Schmidt Mónika karnagy irányításával, a Kapucinus Templom Kórusa Szabóné, Lakatos Judit karnagy vezényletével, a Református Soli Deo Gloria Kamarakórus Lakné, Illés Zsuzsanna karnagy vezetésével, a Szent Kereszt Plébániatemplom Vegyeskara Gombosné Henzer Erzsébet karnagy vezetésével, valamint a Tatai Szent Márton Kamarakórus Varga Katalin karnagy irányításával. Orgonán kísér Vadász Attila orgonaművész, a hangszeres zenét a Kenderke Barátai Zenekar szolgáltatja.

A műsorban J.S. Bach, Berkesi Sándor, Cserny András, ifj. Kálmán Attila, Felix Mendelssohn, Michael Praetorius és Szigethy Gyula művei hangzanak el.
 
Köszöntőt mond Michl József országgyűlési képviselő, polgármester, az áhítatot pedig nagytiszteletű dr. Szabó Előd, református lelkipásztor vezeti majd.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!