Kultúra

2013.11.17. 13:27

Müller Péter: se férfiellenes, se nőpárti író nem vagyok

Az ezoterikus irodalom egyik legnépszerűbb és legolvasottabb írója, Müller Péter Tatabányán is bemutatta Férfiélet, női sors című kötetét. A Vértes Agorája nézőterén, nyugodtan mondhatjuk, egy tűt nem lehetett leejteni.

KTJ

A József Attila-díjas íróra, legújabb művére sokan voltak kíváncsiak. A Férfiélet, női sors című könyv az idén jelent meg, többen már ezzel a kötettel a hónuk alatt érkeztek az előadásra.

Müller Péter, aki halálközeli élményéből adódóan fordult a spirituális tanok felé, így kezdte mondandóját: "Se férfiellenes, se nőpárti író nem vagyok, hanem emberpárti."  Kifejtette, hogy a tűz a férfi, a víz a nő, közöttük a mindenség van. A nő nem csak kiegészítője a férfinak, de ellentéte is. Az író szerint az emberiség történetének  nagy fordulatát éljük, a férfilélek katarzisát, a női lélek önmagára ébredését. A párkapcsolatokban olyan drámák zajlanak, amelyeket korábban nem tapasztalhattunk. Férfinak és nőnek nehéz élni manapság. Müller Péter szerint szükséges a mély meditáció, mélyen magunkba nézni. A nő és a férfi két ember sors-szövetsége, ha időnként viszály is van köztük… Az előadás vége  érdekes, tanulságos párbeszéddé alakult a lelkes közönséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!