Kultúra

2013.06.16. 11:01

Németországban szerepelt a Cifra táncegyüttes

Címkék#Tata

A Pötörke Népművészeti Egyesület Cifra táncegyüttese a németországi Bensheim városának vendége volt az elmúlt hétvégén megrendezett 4. Németországi Gyermek- és Ifjúsági Táncfesztiválon.

kemma.hu

A fesztivált 3 évente rendezik meg. A Cifra táncegyüttes meghívása a Pötörkével mintegy 25 éve baráti kapcsolatot ápoló gross-seelheimi táncegyüttesen keresztül történt.


 
 
A fesztiválon a német tartományok táncegyüttesein kívül cseh, szlovák, lett, lengyel és magyar csoportok is részt vettek A Cifra táncegyüttes nagy sikerrel képviselte hazánkat, hírét vitte a Tata városában működő színvonalas művészeti munkának.

A város sportcentrumában rendezett nagyszabású fesztiválon a Kincső zenekar muzsikájára táncoltak a tatai gyerekek. Moldvai, galgamenti, dél-alföldi tánclépések, viseletek elevenedtek meg előadásukban. Különleges színfoltot képviseltek a mezőnyben a magyar tánc individuális előadásmódjával. A közönség óriási tapssal, a fesztivál szervezői külön dicsérettel és gratulációval díjazták őket.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!