Kultúra

2013.06.03. 10:08

Háromszáz táncos ünnepelte a Tháliát

Címkék#Tatabánya

Nagyszabású gálaműsorral zárta a tanévet a tatabányai Thália Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Nyugdíjastól kisiskolásig mindenki megmutathatta, mennyit fejlődött az elmúlt hónapokban.

Arzt-Pintér Anna

A tatabányai KPVDSZ Művelődési házban bő három évtizedes hagyományra tekint vissza a társastánc oktatása. Az újvárosi intézményben 2005-ben kezdte meg munkáját a Thália Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Akkoriban a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és a Móra Ferenc Általános Iskola csatlakozott az alakulóban lévő intézményhez, a következő évben azonban több új telephelyen kezdődhetett meg a táncoktatás: ma már a Sárberki Általános Iskola, a Váci Mihály Általános Iskola, az Árpád-házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola tanulói előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy tháliásként tanuljanak táncolni.

Az művészetoktatási intézmény elmúlt egy éve is eredményesen telt, volt mit ünnepelnie a Thália növendékeinek, oktatóinak a teltházas gálán a Földi Imre Sportcsarnokban, ahol gazdára találtak a legeredményesebb tanítványoknak járó oklevelek, Thália-érmek és a Thália Díj is. Utóbbit ezúttal egy csoport, a VII. osztály érdemelt ki, akik amellett, hogy több városi rendezvényen is emlékezetes produkcióval öregbítették a Thália hírnevét, a legutóbbi táncversenyekről három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet hoztak haza. A díjátadók után kezdetét vette a gálaműsor, ahol minden növendék megmutathatta, mit tanult, mennyit fejlődött az elmúlt évben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!