Kultúra

2012.09.13. 17:37

Neves művészek a bábolnai alkotótáborban

Címkék#bábolna

Helyes Jenő festőművész idén nyáron is nagy fába vágta fejszéjét: neves művésztársait Bábolnára csalogatta, akikkel idén is egy héten keresztül markolták az ecsetet.

H. D.

 A tavalyi „nyolcak” - Marcali Kiss Melitta, Katona Zsombori Mária, Kovács Johanna, Győrffy Sándor, Büki Attila, Eőry Emil, Miklosovits László és természetesen Helyes Jenő – mellett további öt művészcimbora érkezett a második Bábolnai Alkotótáborba.

Az immár tizenhárom főre bővült csapat hétfői megérkezésük után szakszerű idegenvezetés mellett ismerkedett a város történelmi nevezetességeivel és a környezettel. Többen közülük már tavaly a lovak szerelmeseivé váltak, festészetükben is megörökítve Bábolna igazi attrakcióit. Az általános iskola művészeti termében napközben lázasan dolgozott kezükben az ecset, többen közülük szállásukon, a lovasiskola kollégiumában alkottak. Éjszakába nyúló esti beszélgetéseikben kitárgyalták, kritizálták egymás művészetét, tanácsokkal látták el egymást.

A „tizenhármak” tagjai szinte mind különböző stílusú, beállítottságú művészek, mégis közös hangon, a művészet nyelvén megértették egymást..
Az alkotótábor hagyatékai azok a művek, amelyeket Bábolnának ajándékoztak a művészek. Az idén készült alkotások a korábbiakkal együtt későbbi időpontban, önálló kiállításon lesznek láthatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!