Kultúra

2012.02.13. 10:21

Megörökített valóság a körfolyosón

A tatabányai Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely XI. Alkotótáborának kiállítását pénteken nyitották meg a Magyary Zoltán Művelődési Házban.

Sz. A.

Dallos István fotóművész arról is szólt a képek ajánlása és méltatása közben, hogy az idén huszonhárman jelentkeztek, hogy kiállítsanak a tárlaton. Az összeállított anyag mindenesetre magáért beszél: hangulatában és témájában is színes tárlat várja az érdeklődőket.

– Voltak, akiket mi kerestünk meg. Összetartó ereje van ennek a közösségnek – árulta el Dallos István, aki arról is értekezett, hogy művészet-e a fotó, művészi értékkel ruházz-e fel egy képet a művészi szándék.

– Rögzíteni is nehéz. Ahogy rendezgettük a mostani kiállítás képeit, előkerültek régebbiek is. Azt vettük észre, hogy egyre időtállóbbak a fotók. A cél a tatabányai építmények, a tatabányaiság, a tatabányai identitás alapjainak megörökítése – magyarázta a fotóművész, aki Prokl Violetta és Hagymási Bence, a 24 Óra fotóriportereinek munkáit is megemlítette, amikor szóba kerültek a hatos telepen, Mésztelepen készített „megörökítések”.

A szervezők felhívták a figyelmet: az idén júniusban is lesz tábor, amelyre, hiszen nyitott közösségről van szó, várnak mindenkit. A mostani tárlat egy hónapig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!