Kultúra

2011.10.22. 12:41

Szabadi Vilmos újra Tatabányán

Címkék#Tatabánya

Jövő pénteken ismét Tatabányán, az Erkel Ferenc Zeneiskolában koncertezik a megyeszékhelyen rendszeresen visszatérő vendégnek számító Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész, Yuka Iwasaki zongoraművész közreműködésével.

R. Z.

 Hangversenyük a házigazda intézményhez kötődő Zenebarát Kör már hagyományos sorozata újabb évadjának nyitó eseménye.

A sorozatban ezt követően még két program lesz az idén: November 18-án este hat órától Sáry László Erkel-díjas zeneszerző, Érdemes művész és Sáry Bánk komponista szerzői estjére várják a közönséget, közreműködik Lakatos György Liszt-díjas fagott művész. (Az esemény egyben a Nemzeti Kulturális Alap Támogatta Őszi Kortársművészeti Napok nyitánya.) Egy héttel később, november 25-én 19 órától a Liszt-díjas Ewald Rézfúvós Együttes ad koncertet a zeneiskolában.

Jövő tavasszal, március 23-án a Beljajev quintett hangversenyével folytatódik a sorozat, egyúttal a Tatabányai Tavaszi Fesztivál műsorát is színesítve.
Végezetül áprilisban – a szintén rendszeresen visszatérő – Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművész koncertjével zárul a 2011/2012-es évad, ennek a hangversenynek a pontos időpontját a későbbiekben egyeztetik a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!