Kultúra

2011.09.23. 16:01

Milyen lehet egy bányamanó? Meséld el, tervezd meg!

Címkék#Tatabánya

Két pályázatot is hirdet gyerekeknek a Tatabányai Múzeum. A helyi bányamanóról szóló történeteket és rajzokat, szobrokat várnak november végéig.

Kemma.hu

A Tatabányai Múzeum ismét a bányamanók nyomába ered, és ebben a gyerekek segítségét is kérik. Rajzolj, fess, készíts szobrot, alkalmazz bármilyen olyan technikát, amellyel legjobban ábrázolni tudod az általad elképzelt bányamanót.

A tatabányai bányamanóról szülőktől, nagyszülőktől, ismerősöktől összegyűjtött és kitalált történeteket is várják. A meséket írd le és küldd el a múzeumnak.

A legjobb alkotás a Tatabányai Múzeum – Bányászati és Ipari Skanzen állandó szimbóluma lesz. Mindkét pályázat minden pályaműve szerepelni fog a Szent Borbála napi ünnepségekhez kapcsolódó kiállításon, a Bánhidai Szlovák Tájházban.

A bányamanókról készült alkotásokat és történeteket november végéig várják a Tatabányai Múzeumba (2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.; tel.: 310-495). A pályázatra írd rá neved, lakcímedet és életkorodat! Az elkészült pályaművek a Tatabányai Múzeum Oktatástörténeti Gyűjteményébe kerülnek, a legjobbak pedig külön kiadványba is kerülhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!