Kultúra

2011.07.20. 08:58

Alkotótábor a tatai várban

Címkék#Tata

Ezen a héten rendezik meg a Komárom-Esztergom Megyei Amatőr Alkotótábort a tatai várban. A környezet számos témát kínál a résztvevőknek.

Soós Julianna

 Dóri Éva, művészeti vezetőként elmondta, hogy a tábor hétfőn kezdődött, ahol korosztálytól függetlenül, bárki kipróbálhatja magát, hiszen a 12 évestől 60 éves korig találkozhatunk itt festeni vágyó művészlelkekkel. A tábor lényege, hogy nem célja a naturalista ábrázolás „csiszolása”, inkább egyfajta szemléletformáló szerepet tulajdonítanak neki.

Eddig az alkotók a tematikus szituációs gyakorlatokkal megtapasztalhatták milyen az, amikor csak bizonyos színeket és képmező formát kapnak, és a megadott témában meghatározott időre kell elkészíteni egy-egy festményt. A színek, formák különböző mértékű alkalmazása utal többek között az alkotó hangulatára, hogy ki mit tart fontosnak, mit emel ki, részletez a képen, egyfajta kifejező eszközként szolgál.

Pénteken Atlasz Gábor festőművész is ellátogat a táborba, amely szombat délutánig tart, és ekkor megtekinthetők lesznek a résztvevők munkái is.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!