Kultúra

2010.08.03. 09:20

Víz, part, lovak adták a képtémákat

Címkék#Tatabánya

Befejeződött a tatabányai Bányász Képzőművész Kör 51. tábora, amit az idén a Balaton melletti Kőröshegyen rendeztek meg. A művészeti kör évente szervez táborokat, amelyek a műtermi munkát egészítik ki tájkép- és szabadtéri festészeti lehetőségekkel.

Zettisch Viktória

A mostani tíz napos tábornak tizenkilenc állandó résztvevője volt, de a késve érkezőknek köszönhetően néha akár huszonhárman is részt vettek a foglalkozásokon, és olyan is akadt, aki csak néhány napra csatlakozott. Idén a Balaton part gyönyörű tájai mellett lovak és még szürke marhák festésére, tanulmányok készítésére is lehetőségük nyílt a résztvevőknek, és szerencséjükre ebben még az időjárás is segítségükre volt. Az utolsó előtti napon kiállítást szerveztek az alkotótábor alatt készült műalkotásokból, ahol Kőröshegy polgármestere mondott köszöntőt, a tábor vezetője, Rochlitz György pedig az érdeklődők számára tárlatvezetést tartott.

Az idei tábor anyagát valószínűleg a képzőművész kör jövő évi vándorkiállításán tekinthetik majd meg az érdeklődők.
Megtudtuk azt is: a tavalyi és a tavalyelőtti munkák jelenleg a neszmélyi Launai Miklós Művészetoktatási Intézmény és Szakképző Iskola auláját díszítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!