Kultúra

2010.05.08. 12:17

Kitapintható festményekkel gazdagodtak

Címkék#Tata

A tökéletesen látó asszony, Romanek Inka vált a vakok és gyengénlátók egyesülete tatai csoportjának tagjai által kezdeményezett találkozó főszereplőjévé pénteken. Nem csak azért, mert kiállítását a város polgármestere nyitotta meg a művelődési házban, hanem azért, mert képeivel felejthetetlen élményt adott a hátrányos helyzetben élőknek.

Palásti Péter

A képzőművész ugyanis kitapintható festményeket készít, melyek első értékelője mindig 18 esztendős lánya, aki maga is súlyos látássérült. Taskovics Adél ugyanis a terhesség 29. hetében jött világra, s oxigéntúladagolás miatt csak a fényt és árnyékot érzékeli. Hozzá hasonlók ugyancsak voltak a pénteki találkozón, s akadtak olyanok, akik semmit sem látnak.

Valamennyiüket Horváthy Lóránt alpolgármester köszöntötte, majd a tatabányai Várvölgyi János zongorázott, a székesfehérvári Györök Márk gitározott, a tatabányai Takácsné Csente Júlianna és a Győr környéki Szabó Jánosné szavalt, míg az oroszlányi Kertész Ágnes a brei-írás történetét ismertette.

Ezt követően a közép-dunántúli régióból és a fővárosból érkezők kísérőikkel együtt a Dottó kisvonattal körbejárták a várost, majd a jóízű ebédet és beszélgetéseket követően valamennyien hazatértek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!