Kultúra

2010.05.11. 10:40

Dorogi zenészek lépnek fel a Nemzeti Színházban

Címkék#Dorog

A Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című Sperr darabban dorogi zenészek is fellépnek a Nemzeti Színházban. Az Alföldi Róbert rendezte darab végén lépnek a közönség elé.

M. T.

A Nemzeti Színházban játszik a Dorogi Sváb Party. A Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című Martin Sperr darab végén lép színre a dorogi zenekar. Sváb dalokkal oldják fel az idegengyűlölettel, előítéletekkel terhelt emberi kapcsolatokról szóló Martin Sperr darabot.

A rendező, Alföldi Róbert ismét nagyszerűt alkotott. Kísérletező kedvét mutatja, hogy a II. világháború után egy poros kisvárosban játszódó darab színhelyéül a díszletfestők munkahelyét, a Festőtermet választotta. A nézőket sem bársonyszékekbe ülteti, hanem szalmazsákokra. A feszes történetben – Stohl András, Molnár Piroska, Hollósi Frigyes, Tompos Kátya remek játékával – a nézők a darab részévé válnak: a hentes, a talponálló díszlete közvetlenül a közönség mellett és körül helyezkedik el. Ezzel oszlatják el a távolságot néző és játékos között.

A dorogi „amatőr” zenekarból felváltva utaznak hatan-hatan a fővárosba az előadásokra.
– Nagy megtiszteltetés, hogy a Nemzeti Színházban játszhatunk, ráadásul egy Alföldi-darabban! – mondta Partos Béla, a zenekar jelenlegi karmestere, tenorkürtöse. – Az évad egyik sikerdarabjában lépünk fel. Már a következő színházi évad előadásaira is sok jegy kelt el az alternatív Sperr drámára. Ebben az évadban még május 14-én, május 20-án, majd 29-én lépünk újra a nézők elé, pontosabban közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!