Kultúra

2009.09.27. 18:15

Nem elégednek meg meglévő tudásukkal, tovább bővítik azt

Címkék#Tata

Budai Ilona népdalénekes és a helybéli Csevergő Együttes fellépése volt a legemlékezetesebb része a Magyary Zoltán Népfőiskola tanévnyitó ünnepségének, amit a helyőrségi művelődési otthonban tartottak.

Palásti Péter

Az ő szereplésük előtt Gyüszi László, a népfőiskolai társaság elnöke köszöntötte a régi-új „diákokat”, akiknek többsége nyugdíjas. Rájuk is utalt Michl József polgármester, amikor úgy fogalmazott, hogy irigyli őket, mert nem elégednek meg meglévő tudásukkal, ráadásul van idejük is arra, hogy bővítsék ismeretanyagukat. Erre pedig lesz lehetősége bőven mindazoknak, akik rendszeresen fogják látogatni a különböző előadásokat.

A szervezet titkárától Keresztes Józseftől megtudtuk, hogy egészségügyi, vallástörténeti, hadtörténeti témakörökben egyaránt lesznek konzultációk a következő hónapokban, mint ahogy számítógépes ismereteket is oktatnak majd a kezdőknek és haladóknak egyaránt, ugyanakkor folytatódik a kertek és parkok építésének történetét bemutató sorozat szintén. Ez is bizonyítja Mihályfi Mártának, a Magyar Népfőiskolai Társaság országos főtitkárának azon megállapítását, hogy a tataiak tevékenysége régóta sokrétű és kiemelkedő, aminek folytatásához sok sikert kívánt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!