Kultúra

2009.09.13. 22:16

Magyar dalok csendültek

Az ország huszonhárom pontján több mint félszáz előadó és szerző fogott össze azért, hogy tovább népszerűsítsék a magyar zenét. Komáromban és Tatán is megtették.

Sárai Evelyn

Az egyik helyszín a komáromi Monostori-erőd volt, ahol az impozáns falak között két színpadon váltották egymást az énekesek és a zenekarok. A délután fél négykor kezdődő rendezvényen igen színes palettát mutattak mind a fellépők mind a hallgatók.

Nem hiányozhattak a tizenévesek, az egymás kezét fogó fiatal párok, a középkorúak és a nyugdíjasok sem. Hiszen mindenki megtalálhatta a számára legfülbemászóbb dallamot. Volt aki Zsédáért rajongott, volt aki a keményebb és zúzósabb vonalat képviselte. Utóbbiak már ott csápoltak a Rómeó Vérzik és az Auróra négykor kezdődő koncertjén is.
Mint azt a szervezők elmondták: körülbelül 1500-2000 magyar dalt kedvelő ember látogatott ki az erődbe.

Komáromban az igazi kuriózumot mindenképpen a Kispál és a Borz, Zséda valamint Király Viktor fellépése jelentette. Illetve az Auróra zenekaré, akik a nemrég elhunyt népszerű dalszerz és előadó, Cseh Tamás emlékére játszották koncertjüket. Természetesen fellépési lehetőséget kaptak a komáromi és a környékbéli feltörekvő zenekarok, sőt a Magyarországon is egyre népszerűbb Rómeó Vérzik Szlovákiából, Somorjáról érkezett, bizonyítva ezzel, hogy a zene mindenkié, határtalanul. A fergeteges, hajnalig tartó bulin színpadra lépett még még Tóth Vera és Gabi, Karácsony János, az Agregátor és az M nélkül zenekar.
Tatán a Háztűzőrző Nők és Anyák Egyesülete illetve Várokapu zRt. szervezett dalnapot, csatlakozva az országszerte meghirdetett programsorozathoz, mely a magyar dalok és egyáltalán az éneklést hivatott népszerűsíteni. A „Magyar dal énekverseny” volt a nap fő eseménye, melyet több kategóriában írtak ki a szervezők a tatai tó partján fekvő, festői környezetben elterülő Pikantó Játszótéren. A Pötörke néptáncegyüttes fellépése, a Léghajó színház: Kiskakas gyémánt félkrajcárja előadása és a rengeteg foglalkoztató program  mind mind a zene és az éneklés derűjének hangulatában telt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!