Kultúra

2009.09.26. 09:35

Díszelőadással nyitott a színház

Péntek este ünnepi díszelőadást láthatott a meghívottak serege, és ezzel megnyílt az évad a tatabányai Jászai Mari Színház, Népházban.

kemma.hu

  A Jászai Mari Színház 2006-ban költözött ki épületéből, amelynek felújítására állami támogatást nyert a fenntartó, Tatabánya varosa. Mintegy három évig tartó átmeneti időszak következett: ez alatt az idő alatt a Közművelődés Házában tartották előadásaikat.
A rekonstrukció 2009 tavaszán fejeződött be, amelynek leglényegesebb újdonsága a mobil nézőtér, a zsinórpadlás, a kilenc színpadi süllyedő és a külön bejáratú stúdiószínpad. A nyáron költözött vissza a színház stábja, és ezzel csaknem egyidőben egyszerre három produkciót kezdett próbálni az ünnepi évadkezdésre. A szombati bemutatót, a Kaukázusi krétakör – Tatabánya című Brecht-darabot.

A további előadások:
Október 7-én: Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen. Zenés mesejáték a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves színészosztályával (osztályvezető tanár Máté Gábor). Rendező: Tóth András. Zene: Kákonyi Árpád.

Október 31-én: Olivér! Musical. A mintegy száztagú szereplőgárdában húsz színész játszik váltott szereposztásban, mellettük ötven gyermek-, huszonöt felnőtt csoportos szereplő és egy nyolctagú zenekar dolgozik. Főszereplők: Fagin: Schlanger András és Egyed Attila. Olivér: a tatabányai Maklári Zoltán és Turza Márton. Rendező: Harsányi Sulyom László. Koreográfus: Király Attila.

Október 4-én: Szörprájzparti. A Stúdiószínház avatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!