Kultúra

2009.06.21. 10:40

Tatai Sokadalom: jókedvű hagyományőrzés a sátor alatt

Címkék#Tata

Erős gyökeret eresztett a Tatai Sokadalom tíz éve terebélyesedő fája, amit mi sem bizonyít jobban annál, hogy nagyon sokan vettek részt a programokon.

P. P.

Nem fogadták kegyeikbe az égiek a népművészet kiváló mestereit és a népi kultúra legszebb hagyományait ápolókat a 10. alkalommal megrendezett Tatai Sokadalom kétnapos ünnepén. Ennek ellenére egyértelmű sikerként könyvelhetik el a szervezők, hogy ha a szakadó eső miatt sátor alá is szorulva, de remekül érezte magát mindenki.

Volt már rosszabb idő is a rendezvény megszületésétől számított egy évtized alatt, de többnyire napsütés ragyogta be az Angolpark kiskastély melletti ligetét, ahol most is sok szépet láthattak, rengeteg finomságot kóstolhattak és remekül szórakozhattak az odalátogatók.

A református templomtól idáig tartó menettáncot még többen nézték végig a város különböző pontjain, míg az évszázados fák alatt szombaton nagy sikert aratott a Tündök Zenekar épp úgy, mint az Aranykocsi Néptáncegyüttes vagy a Cserszömörcések táncháza. A legnagyobb tapsot mégis Berecz András, a tévéből is jól ismert mesemondó kapta, aki ezúttal megint könnyesre nevette hallgatóit egyedülálló stílusával, s hagyományaihoz híven meg is énekeltette őket fellépése legvégén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!