Kultúra

2009.06.29. 17:38

Pityu bácsi fia vasmacskás ördögjátékban

Címkék#Komárom

Szakmai szempontból az elmúlt évek egyik legerősebb évadát zárta a Jókai Színház.

Sárai Evelyn

Tizennégy darabot mutattak be, köztük hét premiert. Hatalmas sikert aratott az Énekes madár című székely népi játék, az Antigoné vagy a Primadonnák. A színészek a 2008–2009-es évben száznyolcvan alkalommal álltak színpadra, és több mint ötvenezer nézőt vonzott a Jókai Színház repertoárja. Növekedett a bérlettel rendelkezők száma, és több bérleten kívüli szervezett előadást iktattak be.

A következő évad augusztus 25-én indul, ekkor kezdi próbálni a társulat a Süsü a sárkány című gyermek előadást. A bemutató tervezett időpontja október elseje. Aztán komolyabb vizekre eveznek, és november végén színre viszik Csehov Három nővér című drámáját. Januárban egy zenés vígjátéké lesz a főszerep, ekkor kezdik próbálni az Anconai szerelemeseket. A Vasmacska Stúdiószínpadon mutatják be az ördögjátékot, A Pityu bácsi fia címmel. A jövő évadot egy Shakespear mű, A lóvá tett lovagok és A régi nyár című kis-operett zárja. A Jókai Színház jövőre vendégül látná a nyitrai Bagar Színházat, a Budapesti Nemzeti Színházat, a Pozsonyi Nemzeti Színházat és a kassai Tháliát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!