Kultúra

2008.05.14. 17:01

Imre Koppánya is szerepet kaphat

Pintér Lajost, Bakonyszombathely polgármesterét kérdeztük, többek között a Szülőföldem című folkrock operával kapcsolatban.

Müllner Helga

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Pintér Lajos: bővebb szereplőgárdával mutatjuk be a darabot
[/caption] – Hogyan állnak a Szülőföldem, Bakonyalja című folkrock opera átdolgozásával?
– A nyári előadás próbáit még nem kezdtük el, talán a jövő héten. A kastélypark színpadán már csak az utolsó mozzanatokat végezzük el. Még a pontos időpont sem biztos, augusztus 20-a környékén szeretnék bemutatni a felújított darabot. Az idén 650 éves falunkat ünnepeljük ilyen módon.

– Miben lesz más ez a darab, mint amit a Bakonyi Amatőr Népművészeti Fesztiválon adtak elő?
– A darab ugyanaz, csak újabb elemekkel színesítjük. Márciusban a művelődési házban kisebb volt a színpad, a tavaly bemutatott Tavaszi szélben használt naplemente jelenetnél alkalmazott vászon például nem fért el. Felhangzik majd a ritmikus dobösszekötés. Bővül a szereplőgárda. Szeretnénk, ha csatlakozna Vadkerti Imre, akit a Társulatban Koppány szerepére választottak ki. A Gútai Rockszínpados gárdával többször is fellépett nálunk, mindenki nagyon kedveli. Már el is képzeltem a neki szánt dalokat, ezek pedig az „Ez a hely a tiéd” és az „Én Istenem”.

– Hogyan állnak a jubileumi év felújításaival?
– A kertészmérnökök már kijelölték a sétányok, a park és a pajtaszínház helyét. A komolyabb beruházásokra, mint a szökőkút pályázunk. Az iskola- és a néprajzi múzeum őszre lesz készen.

– Nem egy napon lesz minden program. Miért?
– Nem akartunk mindent egy napra zsúfolni. A falunap július 20-án lesz, értékeljük a pályázatok nyerteseit és emlékplakettet adunk át az idén születetteknek, diplomázóknak, érettségizőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!