Kultúra

2008.04.14. 06:40

Kórusok örömzenéje Komáromban

Az Egressy Béni Művészeti Iskola dísztermében százötvennél is több lelkes énekes találkozott a II. Énekkari Találkozón szombaton. A rendezvényen gyermekkarok és ifjúsági zenekarok műsorait hallhatta nagyérdemű.

Hajnal Dóra

– Nagy öröm számunkra, hogy ismét együtt énekelhettünk ezen a sikeres fesztiválon. Minden kórusvezető számára nagyszerű élmény és csodálatos eredmény, ha kórusát a színpadon látja elégedett mosollyal, hogy megérte a sok munka, a kimerító próbák – nyilatkozta büszkén Hozák Adrienn, a Habanera kórus vezetője, a rendezvény szervezője. Minden oka megvolt Hozák Adriennek az örömre: a közönség lelkesen tapsolt, százötvennél is több énekest csalogattak intézményükbe.

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Közös énekléssel zárták a találkozót a kórusok (Fotó: H. D.)
[/caption] A kórustalálkozó hangulatát meghatározó gyermekhangok ritka élményével gazdagodtak azok, akik meghallgatták a produkciókat. A díszteremben nem is akadt üres szék.
Az Egressy Béni Művészeti Iskola mostanában szebb napjait éli, eredményekben és tehetségekben egyaránt gazdag intézmény. Nemhiába, hogy a meghívottak (a szlovákiai Jókai Mór MTNY AI Nagyok Kórusa, a helyi Jókai Mór Gimnázium Leánykara, a győri Prohászka Gimnázium Énekkara, a fővárosi Viva Voce Kamarakórus, a komáromi Egressy Gyermekkar) és a házigazda Habanera Kórus tagjai is remekül szórakoztak.

A találkozó végén egy közös éneklés erejéig összeállt a kórusokból lett "Nagy Kar", amely Friderici „Cantate Domino” című műsorszámával zárta a találkozót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!