Kultúra

2008.04.13. 22:48

Fekete Istvánról elnevezett iskolák találkoztak Füzitőn

Az író iránti tiszteletből rendezték meg a Fekete István Általános Iskolák Országos Találkozóját a Duna menti településen.

Hajnal Dóra

A Vuk, Bogáncs, Tüskevár írójáról csak talán csak kevesen tudják, hogy az írás mellett vadászati előadóként és tudományos kutatóként is tevékenykedett. Ifjúsági regényeit, költeményeit a mai kor gyermeke is szívesen veszi kézbe.

– A találkozó az ajkai Fekete István Irodalmi Társaság kezdeményezése volt. Iskolánk nevét tíz évvel ezelőtt vettük fel, az évforduló alkalmából lettünk a rendezvény házigazdái, úgy tudjuk, jövőre a győriekhez megyünk – mesélte az iskola igazgatója, Kálmán Lászlóné.
A Kele Napon az országban működő, Fekete Istvánról elnevezett általános iskolák diákjai, tanárai találkozhattak egymással. Az előzetesen meghirdetetett rajz-, fotó- és  tárgyalkotó pályázat legeredményesebb szereplőit látták vendégül, mintegy kétszász tanuló fogadta el a meghívást.

– Hosszabb kutakodás után megtudtuk, huszonkét intézménnyel vagyunk névrokonságban az orszában. Pályázatainkra tizenhét iskolából jelentkeztek, tizenkét intézményben találtunk tehetséges alkotókat. Diákjaink szinte minden kategóriában indultak, kiváló eredmények születtek – újságolta az igazgatónő.

Az egész napos rendezvényen volt vers-, prózamondó és népdaléneklési verseny a helyi tanulók és a meghívottak részvételével. Vizúr János almásfüzitői származású természetfotós fotóiból nyílt kiállításával egyidőben élménybeszámolót is tartott a gyerekeknek. Megérkezett a Fizibusz is, amelyben fizikai kísérletekkel szórakoztatta a gyerekeket Tóth Pál. 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!