migráció

2017.07.12. 08:18

A világon 23 millióan tervezik, hogy kivándorolnak hazájukból

A világon mintegy 23 millió ember készül arra, hogy kivándorol hazájából, ez a szám folyamatosan növekedett az utóbbi években – olvasható a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) kedden nyilvánosságra hozott friss jelentésében.

Noha a szám nagynak tűnik, ez a világ népességének mindössze 0,4 százaléka – tette hozzá a szakosított ENSZ-szervezet, amelynek jelentése a Gallup amerikai közvélemény-kutató cég nemzetközi felmérésein alapszik.

A kivándorolni akarók több mint 20 százaléka elsősorban az Egyesült Államokba szeretne emigrálni, amely így messze a legnépszerűbb célország. Akik Amerikába szeretnének kölktözni, azok több mint 40 százaléka Afrikából tenné. A népszerű célországok között van még Nagy-Britannia, Szaúd-Arábia, Kanada, Franciaország és Németország.

A Gallup azokat az embereket számolta össze, akik olyan előkészületeket tesznek a kivándorlásra, mint a vízumkérelem beadása, takarékoskodás ebből a célból, nyelvtanulás. A felméréseket 2010 és 2015 között készítették. Öt év alatt öt százalékkal nőtt az emigrálni akarók száma.

Kisebb térségekre lebontva a világot a legtöbben Nyugat-Afrikából, majd Dél-Ázsiából, Észak-Afrikából és a Közel-Keletről akarnak elköltözni.

Az IOM szóvivője azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a tényleges migráció mindig elmarad a potenciálistól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!