Halloween

2021.11.04. 11:30

Szörnyalakok lepték el a Turul környékét, és egyetlen céljuk volt

A via ferrata egyre népszerűbb sporttá válik. Nem véletlenül, mert nem csak egy izgalmas mozgásformáról de egy összetartó, szerethető közösségről van szó.

A via ferrata egyre népszerűbb sporttá válik. Nem véletlenül, mert nem csak egy izgalmas mozgásformáról de egy összetartó, szerethető közösségről van szó.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Zai Vivien

A minap a tatabányai via ferrata csapata ismét megszervezete a halloweeni mászást a Gerecse gyönyörű szikláin. Mindezt természetesen éjszaka, jelmezben. A nap már bőven lement, amikor bármiféle jelét lehetett észlelni mászóknak a Turulnál, de kisebb-nagyobb kutatások után az étterem mögött, a mászófalnál megtaláltuk a már jelmezbe bújt embereket. Vidám hangulat, különleges jelmezek és egy összetartó közösség fogadott minket a helyszínen. Nem csoda hát, hogy évről évre megrendezik a közös éjszakai mászásokat.

Az első ilyen esemény Szent Iván éjszakáján volt – árult el az egyik szervező. Majd augusztus 20-án, farsangkor és most már halloweenkor, mikuláskor is vannak mászások. A farsangi mászással kezdődtek el a beöltözések és abból jött a halloween ötlet is. Ráadásul elég nagy az érdeklődés az éjszakai mászásokkal kapcsolatban, mivel sokan úgy gondolják, hogy ha nem látják, milyen magasan vannak, akkor nem is fognak félni – mondták nevetve többen a túravezetők közül. Innen is látszik, hogy sokszor az ember fejében dől el minden. Egyébként a tériszonyosokat leszámítva nagyon sokan járnak vezetett túrákra. Igaz, nyáron sokkal intenzívebben és nagyobb létszámmal jelentkeznek, de még most, a hideg időkben is bőven akadnak, akik mászni szeretnének.

Az egyik túrázó elmondta, hogy ő már két éve vesz részt eseményeken a via ferratás csapattal. Egyelőre csak Tatabányán másztak és a vasalt utak még mindig nem vesztették el varázsukat. Idén nyáron nem nagyon volt alkalmuk mászni, így most ugyan azzal az izgalommal várják, mint az első alkalommal. Szeretnek ide járni, mert közel van, kényelmes és az üzemeltető csapat fiatalos, lendületes és mindenki nagyon jó fej. Na és persze emellett a szakértelem is meg van mindenkinél.

Halooween kedvéért öltöztek be (Fotó: Zai Vivien / Kemma.hu)

– Ha van megfelelő felszerelés, akkor túravezetővel mindenki megtalálhatja a saját erőnlétéhez, tehetségéhez illő pályát. Minden hétvégén vannak vezetett túrák, ahol profik segítségével mászhatunk. Az újonnan érkezőknek nyugalmat adhat, ha egy tapasztalt mászó mutatja meg hová rakja a lábát, vagy egy-két fogást ismertet. Egyébként ez egy kitűnő családi program. Milyen eseményeken tud egy anyuka a kamasz gyerekével közösen részt venni? – tette fel a kérdést a fiával mászó anyuka. A vasalt utas programok különböző osztályokat fésül össze, ahol jó hangulatban, kisebb-nagyobb kihívásokkal próbálnak lépést tartani egymással a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!