hétvége

2021.11.13. 07:36

Tatán is megrendezik a Squid Game-t (10+1 program a hétvégére)

Bár az idő kint hűvösre fordult, a megyében nem maradtok beltéri programok nélkül. A teljesség igénye nélkül soroljuk.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

  • November 13-án szombaton a Squid Game-rajongókat várják Tatára, a Cocoon Bár és Étterembe. Mint az esemény Facebook-oldalán található, a Netflix sorozatának legjellegzetesebb kellékeivel és szereplőivel várják a bulizni vágyókat a helyszínre, a Squid Gang partysorozat állomására. „Tartsd be a DJ utasításait és maradj talpon te a legtovább a játékban!” – írják a buli „játékszabályában.”
  • Szombaton 18 órakor Herczog Ricsi harmonikás lép fel a tatai Veranda Étteremben.
  • Szintén szombaton 14 és 18 óra között nem mindennapi családi napra várja a családokat a Vértes Agorája. Indián próbán, Jelmezversenyen, Préri Bölcse Kvízversenyen és tombolán is részt vehetnek kicsik és nagyok.
  • A József Attila Megyei Könyvtár két kulturális programja is várja az érdeklőket szombaton, így a JAJ – József Attila játékklubba, a NetNagyi klubba.
  • November 13-án szombaton 19 órakor az Esztergomi Művelődési Házban A néma levente című színházi előadásra várják az érdeklődőket. A darabot a Müncheni Magyar Színház állítja színpadra.
  • Szintén szombaton három időpontban Ég és föld között címmel – exkluzív (kaland)túra lesz az esztergomi Bazilika kupolájában. A jegy ellenében a kalandtúrán az egyedülálló építészeti munka kulisszatitkaiba nyerhet belátást a látogatók, ahol először teljes védőfelszerelésben emelkednek fel egy kiépített lifttel a bazilika oldalán. A közel 80 tonnás állványzatokon végig sétálva megcsodálhatják a kézi munkával díszített aranyozott stukkókat illetve a restaurátorok aprólékos munkáját. A túra során megtekintik a templomtérbe befüggesztett állványrendszert, valamint a kupola külső héjazata alatt „rejtőző” állvány-rengeteget. A program végén a bazilika panorámatermébe mennek a látogatók. Emellett pedig vezetett túrán körbesétálhatják a bazilika felújításáról szóló kiállítást, amelyet egy időkapszula tesz igazán különlegessé. A programot 12 éven felülieknek hirdetik. A részvétel feltétele a munkavédelmi oktatáson elhangzottak betartása, áll a szervező weboldalán.
  • A Roxxy Music Caféban a rocké lesz a főszerep, ugyanis a Depresszió zenekar zúzza majd az akkordokat a hétvégén. A kaput 20 órakor nyitják, az előzenekar a Down For Whatever lesz.
  • Generációk találkoznak szombaton Oroszlányban, a Bányász Klub Közösségi És Rendezvényházban tartandó Kerékpáros Napon. A kis- és őstermelők mellett Opitz Barbi fellépésével és kézműveskedéssel várják az érdeklődőket.
  • Márton-napi online minikoncertet szervez Környén a Német Nemzetiségi Önkormányzat. A talpalávalót a Dorf Music adja majd. A koncertet online premierben követhetik az érdeklődők Környe Youtube-csatornáján.
  • Két napon keresztül, november 12-én és 13-án Márton-napi nyitott pincékben várják Bajon a borbarátokat, a térség ismert borászataival. pincelátogatással borkóstolókkal, borkorcsolyákkal és finomságokkal várják a vendégeket a Borboléta Pincészetben, a Hauzer Bormanufaktúrában, a Stróbl Borházban, a Turay Családi Pincészetben és a Wéber Családi Pincében.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!