Tatabánya

2021.08.12. 12:43

Hétvégi lovasnapok Síkvölgyön

Az Eszterházy Lovasklub szerevezésében idén is megszervezik a Síkvölgyi Lovasnapokat.

S. G.

A Nemzetközi Izlandi Lovas Szövetség (FEIF) január végi közgyűlésén teljes jogú tagként felvette a tatai Magyar Izlandi Lovas Egyesületet tagjai közé.

Forrás: Shutterstock

Augusztus 14-én és 15-én tizenkettedik alkalommal várják a Síkvölgyi Lovardában a látogatókat. Az első napon szervezik meg a Regionális Díjugrató Versenyt, amelynek keretében tíz versenyszámban, a felkészítő szinttől 120 centiméteres magasságig versenyeznek a díjugratók.

Másnap hagyományőrző lovas családi nap várja a látogatókat. Délelőtt 10 órától a fogatosoké a főszerep, délután látványos lovasbemutatókkal készülnek a szervezők. Többek között láthatják a Kassai Lovasíjász Iskola Brázik Törzsét, Koltai Polett dámalovas és huszár bemutatóját, a programot csikós és pusztaötös műsora zárja. A nap folyamán kézműves foglalkoztatóval, játékokkal, fajátszótérrel, íjászkodási lehetőséggel, „lovardaolimpia” ügyességi próbáival, lovaglási és lovas kocsikázási lehetőséggel kerülhetnek a lovas világhoz közelebb kicsik és nagyok.

A programhoz gyermekrajzpályázat is kapcsolódott, a beérkezett alkotások közül pedig a legjobbakat díjazzák is a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!